Make your own free website on Tripod.com

Work from The Negevcyclus has been selected for the exhibition in MAC 21 International Contemporary Art Fair (Centro de Exposiciones Sur - Malaga. (july 1999) and the Biennale Internazionale Dell'Arte Comtemporanea : the Florence Biennale 1999 (december 1999)

Negev1

Negev2

Mozes Rock Trail

Winding Trail

Copyright by Ludo Vanroy 1999.

Negev, espace à définir un désert.

Naar aanleiding van de tocht door de Negevwoestijn 2 werkjes gemaakt die het verschil verduidelijken tussen chaos en orde met als metafoor het zand, de woestijn en de morfische ruimte.

Hoofdkleur is bister, aangebracht als monotype, verder aangevuld met pastels geel, bruin, zwart en rood. Door het wegschrapen van de bister op het glas ontstaat de strook die gezocht wordt (het ontbreken van zand, fixeren doet het terug wat clusteren)

Het aangenaam gevoel dat gepaard gaat met het uitwrijven van het zuivere pigment tot de kleurvlakken overgaan in mekaar, is tegelijk gevoel, associatie en analyse.

Pastel, kleurpotlood en bister op wit papier, 170gr/m2, 360x520

Mozes Rock Trail.

De koraaltuinen in het Coral Beach Nature Reserve (Eilat) zijn onderzeese stukjes Eden. Wij mochten er al snorkelend even vertoeven. Wie het onderwaterspoor volgt, komt langs de rots waar Mozes liep.

De blauwe inkt legt het spoor van diepten waar het rif steil omlaag loopt.

Het wegschrapen van de pastels is als het afbreken van een stukje koraal : het kan jaren duren voor het weer aangroeit.

Het aangenaam gevoel dat gepaard gaat met het uitwrijven van het zuivere pigment tot de kleurvlakken overgaan in mekaar, is tegelijk water, schutkleur en analyse.

Pastel, kleurpotlood en blauwe inkt Azur Real op wit papier, 170gr/m2, 360x520